Oude nieuws items.


Nieuws items 2015

Fort Duijnhoop jaargang 4 Nr 2 September 2014 - Fort Duijnhoop - Jaargang 4 - Nr 2
Het nieuwe scoutingseizoen is in september weer traditioneel van start gegaan met de Airborne wandeltocht in Oosterbeek. Dit jaar was een jubileumjaar voor Peter, die de tocht voor de 30 ste keer mee liep.
Een week later was het tijd voor het traditionele overvliegen. Gevolgd door de eveneens traditionele herdenking bij het graf van de vliegenier William Abbott aan de begraafplaats aan de Warnsveldseweg. Meer informatie lees je hierover het in het stukje van de scouts (verkenners).
Gelukkig was er daarna ook nog tijd voor gewone opkomsten. Hoogtepunt van de afgelopen periode was natuurlijk de Jotatoren, van 31,5 m hoog.
Ondertussen is Sinterklaas alweer in het land geweest. Waarbij rommelpiet natuurlijk weer een enorme rommel had achter gelaten in het Beverlokaal en de welpen het bos en het clubhuis hebben afgezocht naar cadeautjes. Gelukkig liep alles goed af en gingen alle bevers en welpen met een presentje naar huis.


Fort Duijnhoop jaargang 4 Nr 1 September 2014 - Fort Duijnhoop - Jaargang 4 - Nr 1
Eindelijk is de vakantie voorbij en kan het nieuwe scoutingseizoen weer van start gaan. Hoewel ik toch ook met enige weemoed kan terugdenken aan de zomer. Want nu moeten we weer een jaar wachten voor we op zomerkamp kunnen gaan. Maar daar hebben we een oplossing voor. Om in de nazomer nog lekker even na te genieten van alles wat we deze zomer hebben beleefd, ben ik blij jullie hierbij weer kampeditie van Fort Duijnhoop te presenteren
Ik zou zeggen: Geniet ervan.
Een heel zonnig spoor toegewenst..
Josien de Oude

Nieuws items 2014

NL Doet 21 -22 maart 2014 NL Doet
Ook dit jaar doen we weer mee met NL Doet. Opt de planning staat weet verschillende klussen.
Buiten; Het renoveren / vernieuwen van het pionierhok, het vernieuwen van de s0lagboom bij de poort en het opruimen van het 1 1/2 hectare bosterrein en het bestraten van de laatste kant achter het gebouw.
Binnen; Het maken van een tweetal wandschilderingen in het scoutingthema van de welpen 'Het Jungleboek' van Rudyard Kipling.
Op beide dagen starten we om 9:30 en gaan door tot 16:00. Het adres is Boedelhofweg 108, Eefde.

Nieuws items 2013

Fort Duijnhoop jaargang 3 Nr 1 September 2013 - Fort Duijnhoop - Jaargang 3 - Nr 1
De zomerkampen zijn allemaal weer geweest en de vakantie zit er weer op. Tijd voor een nieuw scoutingseizoen.
Er staat alweer van alles op stapel. Maar eerst kunnen we nog even nagenieten van de kampen.
Ik zou zeggen: Geniet ervan.

Een heel zonnig spoor toegewenst..

Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 2 Nr 4 Juli 2013 - Fort Duijnhoop - Jaargang 2 - Nr 4
Het is eindelijk zomer en de zomerkampen komen er weer aan. Ook in de afgelopen weken is er weer heel wat gebeurd in en rond het clubhuis. Zo kwam Prins Daniel langs bij de Bevers, gingen de Welpen op Weekendkamp, hebben de Verkenners zeepkisten omgetoverd in racemonsters en zijn de Rowans druk bezig met het maken van een replica van de Sluis voor de Gondelvaart.

Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 2 Nr 3 April 2013 - Fort Duijnhoop - Jaargang 2 - Nr 3
Wat heeft het lang geduurd voor het een echt lente wil worden. Maar waar de voetbalwedstrijden werden afgelast vanwege het winterweer, ging het scoutingspel gewoon door. En hoe. Dat lees je natuurlijk allemaal weer in deze editie van het groepsblad.
Ik zou zeggen: lees en geniet van alle verhalen en fotos.

Een heel zonnig spoor toegewenst.
Josien de Oude

Stampotbuffet Ook dit jaar zijn we weer van start gegaan met een stampotbuffet.
Net als vorig jaar Stien en Marja zijn druk bezig geweest in de keuken om boerenkool, hutspot en zuur kool te maken.
De leden zijn na het openings spel eerst op pad gegaan. Onderweg waren er posten met verschillende opdrachten. Ook aan een drinkpost was gedacht.
Na de tocht kon iedereen in de rij aansluiten om zijn of haar bord vol te laten scheppen met boerenkool, hutspot of zuurkool. Uiteraard inclusief worst, spekjes, hache en augurken.
Kookstaf bedank voor deze heerlijke maaltijd.
Zie ook het fotoalbum voor de foto's.


Nieuws items 2012

Fort Duijnhoop jaargang 2 Nr 2 December 2012 - Fort Duijnhoop - Jaargang 2 - Nr 2
Sinds de zomer is er weer heel wat gebeurd en de speltakken hebben dan ook niet stil gezeten.
Zwarte piet bij de Bevers, De Remajennes stam met Serious request, Welpen en winterslaap, scouts met kermis in de Lunette, overvliegen en installeren, een kijkje bij de Rowans

.... en nog veel meer.
Ik zou zeggen: lees en geniet van alle verhalen en fotos!

Een heel zonnig spoor toegewenst.
Josien de Oude

Fort Duijnhoop jaargang 2 Nr 1 Augustus 2012 - Fort Duijnhoop - Jaargang 2 - Nr 1
Deze Fort Duijnhoop staat in het teken van de verschillende zomerkampen van 2012
Bevers, Lucky Luke kamp.
Welpen, Witte Wieven.
Scouts (Verkenners), The Thunderbirds.
Explorers, Zomerkamp.
Stam, Westernohe Duitsland.
Een heel zonnig spoor toegewenst.
Josien de Oude

Op 3 november is er weer een open dag bij de Jan van Riebeeck van half 3 t/m half 5.
Op deze dag kun je kennis maken met de groep. Iedere speltak heeft een inloop programma waaraan je kunt deelnemen.
Je leert dan de leiding kennen en kunt ook een kijkje nemen in on clubhuis.
Zie ook Bevers (5-7 jaar), Welpen (7-11 jaar) en Scouts (11-15 jaar) voor meer info over de speltakken.
Scouting geeft je elke week weer een nieuwe uitdaging, Is dat wat jij leuk vindt? Kom dan naar de open dag op 3 november bij de scoutinggroep Jan van Riebeeck aan de Boedelhofweg 108 in Eefde. Je bent welkom vanaf 14:30 t/m 16:30.

Zie ook Poster opendag en Uitnodiging.

Ook dit jaar hebben we weer stil gestaan bij het graf van Willam Gibbs Abbott.
De Jan van Riebeeck groep heeft het graf geadopteerd en komt hier elk jaar om stil te staan wat hij en vele anderen voor ons gedaan hebben.
Net als voorgaande jaren is er een gedicht voor gedragen en zijn er bloemen bij het graf gelegd.

Zie ook William Gibbs Abbott voor het hele verhaal en de foto's.


Rabobank Wij willen Rabobank Graafschap-Noord graag bedanken voor het sponoren van de flexibele wanden.
Door de sposoring van 5151,70 door de Rabobank hebben wij weer een grote stap kunnen maken met het voltooien van ons clubhuis. De flexibele wanden die de scheiding vormen voor de Welpen en de Verkenners en het mogelijk maken dat we n groote ruimte creren, voor de jaarlijkse activiteiten zoals de kerst viering en de boerenkool maaltijd, zijn een feit.
Graag willen wij een ieder bedanken die op het project gestemd heeft.

Zie ook voortgang nieuwbouw voor de foto's.


Fort Duijnhoop jaargang 1 Nr 3 Juni 2012 - Fort Duijnhoop - Jaargang 1 - Nr 3
Het is alweer veel te lang geleden dat je het groepsblad in de handen had. Maar hier is hij dan weer. Lees en geniet van alle scoutingactiviteiten uit het afgelopen half jaar. En heb je zelf nog wat te vertellen in het groepsblad stuur dan een mailtje.
Een heel zonnig spoor toegewenst.
Josien de Oude

Bevers Update website. Het heeft even stil gestaan met de update van de website. Het verhaal van de bevers is geupdate en ook de update van de activiteiten.
Zie ook hier voor het verhaal van de bevers.Foto album Test nieuwe foto site.
Voor het fotoalbum ben ik bezig met een nieuwe opzet, waarbij het mogelijk is voor de leiding om zelf foto's in het foto album te zetten. Wordt vervolgd
Test Peter


Boerenkool maaltijd We zijn dit jaar traditioneel weer begonnen met de boerenkool maaltijd. Stien en Marja zijn druk bezig geweest in de keuken om boerenkool, hutspot en zuur kool te maken. Uiteraard inclusief worst, spekjes, hache en augurken. Na het posten spel in het bos is iedereen naar binnen gegaan voor het eten.
Zie ook het fotoalbum voor de foto's.Nieuws items 2011

Bouw update De laatste maand van het vorige jaar heeft de bouw niet stil gestaan. Het spoelblad en de tap zijn in de keuken gemonteerd. Als tweede belangrijke punt, is het weghalen van de units waar we toch een kleine drie jaar in gebivakkeerd hebben. Nu de units weg zijn kan er met de bestrating rondom het clubhuis begonnen worden. Dit is waarschijnlijk iets voor het voorjaar.
Verder is de stam druk bezig geweest tijdens het winterkamp. Er zijn stellingen geplaatst in de magazijnen en op de hildes. Van 250 steigerplanken zijn de schappen gemaakt voor de grote stelling voor kisten en tenten. Verder zijn de muren voorzien van een kleurje en is er een kast gemaakt voor de Bevers en is de hemel boven de bar afgemaakt.
De heren van de bouwploeg zijn bezig geweest met het afwerken van de lambrisering en de vensters.
Zie ook voortgang nieuwbouw voor het volledige verhaal.Fort Duijnhoop jaargang 1 Nr 2 December 2011 - Fort Duijnhoop - Jaargang 1 - Nr 2
Na alle feestelijkheden en alle drukte die daar aan vooraf is gegaan is het heerlijk om weer 'gewoon' opkomst te draaien. Ik merk zelf dat ik daar echt aan toe was en ik denk velen met mij.
Het scoutingspel gaat natuurlijk onverminderd voort. Zo zijn we met een kleine groep naar de Algemene Begraafplaats geweest voor de herdenking bij het graf van William Abbott. En met een groot deel van de leiding zijn we een weekend weg geweest en hebben we de Dakar preproloog bezocht.
Verder kan ik jullie alvast verklappen. we zijn al druk bezig met de voorbereidingen van de zomerkampen.spaarvarken De brieven voor de jaarlijkse contributie zijn weer uitgegaan.
Dit jaar is het mogelijk om deze te voldoen d.m.v. een automatische incasso.
Zie incasso formulier (doc) of incasso formulier (pdf) voor het formulier.
Jubileum deel 2 Het foto album is weer aangevuld met de volgende albums. Veel kijk plezier.
Foto's Sint Joris viering.
Foto's Bever kamp.
Foto's Jubileum.
Foto's reunie.

Jubileum deel 2 Hierbij het vervolg van het jubileum. Op zaterdag 17 september wordt het gebouw Keerdiekoe officieel geopend door de leden. Eerst wordt het bord met onthuld, waarna de sleutel van de hoofdingang naar beneden komt. De groepsvoorzitter kon toen de deur van het slot doen zodat we met ons allen naar binnen konden.
Bij zon receptie hoort ook altijd wat lekkers en dat was vandaag dan ook ruim voldoende aanwezig.
Tijdens het officile gedeelte werden drie jubilarissen verrast. Arjan Menop, Peter Mensink en Mark Gotink zijn allen 25 jaar lid van de Jan van Riebeeckgroep. Ze kregen het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland opgespeld.
Hierna werd het jubileumwandkleed overhandigd aan de groep.
De jubileum editie van ons groepsblad werd door Josien de Oude getoond. Voortaan zal ons groepsblad Fort Duijnhoop heten. Het hoe en waarom wordt duidelijk weergegeven in deze editie. Het 50 - paginas dikke boekwerk mag u niet missen.
Zie Jubileum voor het volledige verhaal.
Wordt vervolgd ...


Bouw update De afgelopen tijd heeft de bouw niet stilgestaan, helaas de update van de website op dit gebied wel. Hierbij het nieuws van de opgelopen tijd.
8 Augustus. De keuken gaat hard. We bouwen in een 30% van de tijd als waarin we de bar hebben afgemaakt. De lades en deuren zijn op maat gemaakt, afgesteld en kregen afgelopen vrijdag hun eerste laag beits. Alle schappen zijn ook al gemaakt, hoewel de meeste nog niet te zien zijn op de foto's. Het tegelen van de vloer is afgelopen weekend gebeurt: het ligt er strak in. Het is doorgetrokken tot aan de bar, waar inmiddels ook aan de hemel is begonnen. De eerste balk hangt. Een nog creatiever process is gaande in het beverlokaal, waar de dames van de stam druk zijn geweest met de wandschildering. Elk personage uit het dorp Hotsjietonia.komt aan bod. De tekeningen van de huiskamers/keuken etc. rondom het dorp zijn eerst met de hand nagetekend.
3 September. Voor de keuken zijn het fornuis en de afzuigkap opgehaald uit de opslag - ooit gekregen van een zorgboerderij net buiten Vorden. Best een domper om te plaatsen, dat zware materieel. Er is ook een joekel van een gat naar buiten vrijgemaakt om de enorme volume stroom aan te kunnen. Ook het eerste keukenblokje is klaargemaakt. Alle plaatdelen van de keuken zijn driemaal gebeitst en vrijwel klaar om eraan gemaakt te worden. Werkblad is binnen, alleen de spoelbak nog niet. De installateur is geweest om de nodige ketels, leidingen en koppelingen te plaatsen, zoals die voor het gas van het fornuis. De wc's en douches zijn ook klaar voor gebruik, zeker nu de cabinewanden ook zijn geplaatst. Ze zijn gemaakt van 13 mm geperste kunststof plaat - bekend onder de merknaam Trespa - en voorzien van degelijk hang en sluitwerk, zelfs met een scharnier waar je je vingers niet tussen kan krijgen.
Zie ook voortgang nieuwbouw voor het volledige verhaal.Het 65 jarig jubileum en opening van het nieuwe clubhuis is vrijdag 16 september gestart samen met oud bestuurs leden, leiding, bestuur, de buurt bewoners en andere genodigden. Herbert van Laar de stichtings voorzitter en opper bouw meester heeft een uitleg gegeven van de afgelopen periode. Ondersteund met een foto presentatie is hij is begonnen met de geschiedenis van ons clubhuis Keerdiekoe in het bos aan de Boedelhofweg.
De toespraak werd onderbroken voor een toespraak van de wethouder mevr. Heesen (participatie) van de gemeente lochem.
Herbert vervolgt zijn verhaal met een emotioneel verhaal, de brand die het vorige clubhuis volledig verwoeste. Daarna verder met de opbouw, het scouting spel moet door gaan.
Mw. Roossien overhandigd een cadeau voor de groep. Een foto, gemaakt door haar zoon, van het standbeeld van Jan van Riebeeck in kaapstad.
In het laatste deel van zijn toespraak heeft Herbert het verloop van de bouw besproken en worden diverse vrijwillegers en sponsoren bedankt voor hun medewerking.
Als laatste wordt de bouwgroep naar voren gehaald om de oude bel van de bar te onthullen. En met het luiden van deze bel is Keerdiekoe III officieel geopend.
Na de toespraken is het tijd voor een drankje en het buffet.
Zie Jubileum voor het volledige verhaal.
Wordt vervolgd ...


NL Doet Er is flink gewerkt de afgelopen weken. Nu het plafond er helemaal in zit - ook in de hal, de wc's en de keukens - is de verlichting aangesloten. Voor de hal en de wc's geldt dat deze automatisch aangaan, geregeld door een bewegingsmelder. Zo kan daar het minst aan kapot gaan en hoef je als je het gebouw binnenkomt niet elke keer het licht aan te zetten: enorm handig. In de toilet en doucheruimtes is ook begonnen met het tegelen van de vloer, zodat er na de bouwvak de cabines in kunnen worden geplaatst.
Met de bar vordert alles ook gestaag, behalve contactdozen en nog wat grepen aan de lades is het zogoed als af. Om de bar helemaal af te maken moet er nog een vriezer en koelkast in komen, het zal je niet verbazen: hier wordt aan gewerkt. Ook de keuken schiet aardig op: de wanden zijn betegeld, de meeste schappen zitten erin en de deuren zijn gezaagd. Nu de rest het werkblad nog en een spoelbak of twee. Komende weken wordt hier aan doorgewerkt door de stam.
Zie ook voortgang nieuwbouw.Koninklijke Onderscheiding Stien Stien is dit jaar 70 jaar geworden en heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen van de burgemeester.
Ze heeft namens de groep het sculptuur friends for life ontvangen.
[foto] Burgemeester Gerritsen feliciteert mevrouw s. Jager-van der Scheer met haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Zie ook het fotoboek voor een aantal foto's.

Burgemeester Gerritsen feliciteert mevrouw s. Jager-van der Scheer met haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Stijntje Jager-van der Scheer is vrijdag 10 juni benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester J.A. Gerritsen reikte haar de onderscheiding uit namens hare Majesteit de Koningin. Dat gebeurde tijdens een receptie ter ere van haar 70e verjaardag in de hervormd gereformeerde kerk in de Hoven. Gerritsen sprak vol lof over de tomeloze inzet van mevrouw Jager als vrijwilliger. Hij onderstreepte daarmee nog eens hoe onmisbaar vrijwilligers zijn voor de Zutphense samenleving.

Mevrouw Jager-van der Scheer ontving de onderscheiding voor haar inzet als vrijwilliger in Zutphen. Zo is zij al ruim 40 jaar betrokken bij de Hervormd Gereformeerde Evangelisatie Zutphen. Zo is zij bestuurslid van de vrouwenvereniging, organist, koster en medeorganisator ven de Bijbelkring en legt ze huisbezoeken af bij Zutphense ouderen. Maar ook buiten de kerk biedt mevrouw Jager een helpende hand. Voetbalvereniging Wilhelmina, woonzorgcentrum de Polbeek, Chr. Scoutinggroep Jan van Riebeeck (Eefde) en kringloopwinkel HAND genieten elk wekelijks de ondersteuning van mevrouw Jager.
(Bron: website van de gemeente Zutphen)NL Doet Hoewel er stug wordt doorgewerkt aan de electra en het plafond daar kort op volgt, zijn er grote stappen gemaakt met de bar. De inmiddels gebeitste delen zijn er tegen aan gelijmd en geschroefd, ook de lades en deuren zijn klaar en ingehangen. Komende week zal het barblad op maat gemaakt worden (30 cm breed, bijna 6 dik). Ook in de sanitaire aangelegenheden gaat het goed, ruimte voor ruimte wordt afgevoegd, zodat het plafond ook daar erin kan. Het tegelwerk in de keuken laat nog even op zich wachten, al is er al wel een begin gemaakt met het frame voor het keukenblok.
Zie ook voortgang nieuwbouw.NL Doet Sinds de vorige overzicht is er weer zat gebeurd. Zo is al het schilderwerk afgekomen, zowel binnen (rood) als buiten (groen). Waarvoor hulde, 't staat prachtig. Ook de lambrizering binnen is rond, het grote pak hout (canadees grenen) wat in de hoofdruimte lag is verzaagd. De volgende klus is het plafond, waar underlayment platen van 18 mm tegen gaan. Hiermee is begonnen in het toekomstige beverlokaal, waar ook de beverleiding al druk in de weer is geweest met de muurschilderingen van het dorp Hotsjietonia en Stuiter, de ster van het nieuwe beververhaal. Zie ook voortgang nieuwbouw.NL Doet Hallo Allemaal,
Dit jaar bestaat de Chr. Scoutinggroep Jan van Riebeeck 65 jaar.

Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan en zal in het najaar groots gevierd worden. Wij zijn druk bezig met allerlei voorbereidingen. Op zaterdag 17 september zal er een jubileumfeest met aansluitend een renie georganiseerd worden.
Zie ook Jubileum voor meer info en aanmelding.NL Doet Schilder update.
Sinds het NL-doet weekend is er verder gegaan met de verfklus van de deuren, ramen en kozijnen. Ook de laatste zaterdagen is er hulp van ouders geweest, hulde daarvoor. Na een tweede laag kleuren de binnendelen mooi diep rood, wat goed staat bij de strakke witte muur. Komende weken zal er de laatste hand aan worden gelegd; met name de achterste lokalen verdienen nog wat aandacht.
Zie ook voortgang nieuwbouw voor het complete verhaal.NL Doet Hallo Allemaal,
Enorm bedankt voor jullie inzet tijdens de NL DOET dagen.

De opening werd door wethouder van participatie van de gemeente Lochem Mw. Wilma Heesen gedaan. Na een korte speech van ondergetekende waarin genoemd werd dat tijdens het Europees jaar van de vrijwilligers wij met onze scoutinggroep voor het eerst meedoen aan NL DOET. Scouting Nederland is de grootste vrijwilligers organisatie van Nederland. Met 25.000 volwassen vrijwilligers geven zij aan ongeveer 90.00 kinderen een leuke en afwisselende vrijetijdsbesteding. De aftrap was om 9.30 uur, ze heeft samen met Hans Gloudie de hoofdingang in de verf gezet. Dit is door de pers vastgelegd en zal in menig huis aan huis blaadje te zien zijn.
Zie ook voortgang nieuwbouw voor het complete verhaal.KDK III jaargang 3 Nr 1 KDK III Februari 2011 Jaargang 3 - Nr 1
Het is weer gelukt! Er ligt weer een nieuw groepsblad in je handen of je bekijkt hem op je beeldscherm. Meestal zet ik in dit stukje wat voor belangrijke of leuke dingen er weer in het blad staan. Maar deze keer kon ik niet kiezen.
Dus kijk en lees zelf maar. En sla niets over, want er staan weer heel veel belangrijke dingen in.
De nieuwbouw is weer in volle gang. De afgelopen weken is er verder gegaan met het tegelwerk. De eerste grote sanitaire ruimte is nu aan de beurt, waarbij de vloertegel terugkomt in de wand en op de toiletten. Andere vaklui zijn bezig geweest met het stucwerk, de elektra en het afhangen van nieuw binnengekomen binnendeuren. Het stuken gaat gestaag door, de twee voorste ruimtes zijn af, inclusief de hal. Hierna is het stamlokaal aan de beurt. Alle draden voor de elektra zijn getrokken, daar waar het binnenkort achter een laag stuc verdwijnt en men is bezig met de voorbereiding voor de verlichting in het plafond.

Zie ook voortgang nieuwbouw voor een compleet overzicht van de werkzaamheden.Het nieuwe jaar is weer begonnen met de traditionele boerenkool maaltijd. Na de hele middag allerlei posten te hebben bezocht zijn we met z'n allen aan tafel gegaan. Nadat we de buiken vol hadden zijn we weer naar huis gegaan.

De nieuwbouw is weer in volle gang. We zijn druk bezig met het maken van de bar. Ook zijn de voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van de electra en de aankleding van de wanden.

Nieuws items 2010

De kerst viering heeft weer plaatstgevonden. Ditmaal voor het eerst in ons nieuwe clubgebouw. Dankzij de vloerverwarming had het gebouw een aangename temperatuur ondanks dat het buiten vroor.
Na een tocht met verschillende posten kwamen we aan in het clubhuis, waar we verwelkomd werden met een stuk krentenbrood en iets te drinken. Nadat iedereen binnen hebben we gezongen en naar het kerst verhaal geluisterd.

Helaas is het foto album nog leeg. Voor de gene die foto's gemaakt hebben kunnen deze opsturen naar Peter Mensink (phmmensink@gmail.com), dan worden ze op de website geplaatst.Er zijn weer nieuwe foto's geplaatst van het bever kamp.
Ook de foto's van de ouder en kind opkomst zijn te vinden in het foto album.


Hierbij twee plaatjes van de vloer. Nog erg nat zoals jullie zien en dat duurt met dit weer nog wel even.Ik geniet van de bouwpauze en a.s. zaterdag is er nu mooi tijd voor de kapdag. Er is nog wel zat te doen in en om het bos.
Voor meer foto's over de bouw, click op de foto. Zie ook voortgang nieuwbouw .
Het weekend van 15 oktober heeft het jota - joti weekend weer plaatsgevonden.
Hierbij alvast een eeste indruk. Een foto van de Jota toren. Click op de foto om naar het foto album te gaan,